• Nieuwbouw kantoorgebouw Sasma
  • Nieuwbouw kantoorgebouw Sasma
  • Nieuwbouw kantoorgebouw Sasma
  • Nieuwbouw kantoorgebouw Sasma
project details
  • Expertise
    Bedrijfspanden
  • Project
    Kantoorpand Sasma, worldwide premium alcohol supplier (A++++ label)
  • Locatie
    Willem Dreeslaan 301, Zoetermeer
  • Status
    Gerealiseerd

Gerealiseerd

Kantoorpand Sasma, worldwide premium alcohol supplier (A++++ label)

Het is 2018, Sasma, reeds gevestigd in een huurpand in Zoetermeer, heeft een kavel op het oog en vindt de tijd rijp om een eigen kantoorpand te bouwen.

Een aantal belangrijke wensen die daarbij naar voren kwamen waren:
- ruime kantoor/werkvloer met open, zeer lichte structuur ook over de verdiepingen met goede zonwering;
- een prominente rol voor kantine met buitenterras ;
- een uitgekiende, slimme routing door het pand;
- een duurzaam en energiezuinig gebouw;
- op architectonisch gebied een aansprekend, herkenbaar, licht, modern, luxe pand met een open uitstraling.

Na goed te hebben geluisterd naar de wensen begon het ontwerpproces. Het gebouw is van binnenuit ontworpen, volledig op maat voor de opdrachtgever, gericht op optimale gezonde werkplekken, functionaliteit en uitstraling, zowel naar binnen als buiten ruimtelijk  in de omgeving. Het ontwerp van dit pand, waarbij de wensen van de opdrachtgever op een slimme manier zijn samengebracht, sprak de klant direct aan. 

'Wat wij zo sterk vinden aan Houweling Architecten is dat zij meteen begrijpen wat de klant hebben wil. Dat scheelt veel tijd en twijfel. Het onlangs gerealiseerde pand wijkt nauwelijks af van de allereerste schets. Meteen raak! Het ontwerpteam, bestaande uit Marco Moretti met de techneuten Jeroen Speet en de eigen constructeur, is van een hoogstaande creativiteit en kwaliteit. Ons nieuwe pand is nu ruim 4 maanden in gebruik en wij zijn hartstikke blij met zowel het uiterlijk als het innerlijk! Potentiële klanten van Houweling Architecten kunnen altijd contact met ons opnemen om onze ervaring aan te horen.'  aldus de tevreden klant op een mooie review op google.

De transparante entree op de begane grond heeft een belangrijke rol met daaromheen alle technische functies. De hier gelegen aansprekende trap met grote vide door het gehele gebouw verbindt de verdiepingen met elkaar, dit wordt versterkt door een schitterende print als blikvanger.
Op de verdiepingen liggen de kantoren/onderzoekruimten met de open structuur met zoveel mogelijk glas om enerzijds de zichtlijnen rondom te garanderen en anderzijds een zo licht mogelijke werkvloer te creëren.  
Dichte geveldelen zijn daar gesitueerd waar puur noodzakelijk.

Uiteraard is zonwering met al dit glas een zeer belangrijke factor, niet alleen om het klimaat binnen te waarborgen, maar ook om te kunnen anticiperen op het invallende licht op de werkplekken.
De oplossing hiervoor zijn de schitterende beweegbare verticale lamellen, in een geeltint met een knipoog naar de licht okergele steen die als voorkeurmateriaal in het hier geldende beeldkwaliteitsplan wordt gevraagd.

De lamellen worden samen met het glas ingekaderd door een eenvoudige herkenbare S(asma)-vorm, door een donkere functionele plint gelift van het maaiveld en gedragen door de herkenbare naamsaanduiding van het bedrijf zelf.

Uiteindelijk is het pand gerealiseerd in bouwteamverband met Bouwbedrijf Gebr. Huurman Zoetermeer B.V., waarbij wij terug kunnen kijken op een zeer fijne samenwerking met alle betrokken partijen.

 (Foto's door Robert Koelewijn Fotografie)

Optimaal wonen, werken of recreëren?