Cosmetische kliniek op A-locatie langs A12

Onze opdrachtgever vroeg ons een ontwerp te maken voor een cosmetische kliniek, een pand met een krachtige alzijdige uitstraling waarbij de klantbeleving op 1 staat. Wij hebben een gebouw ontworpen waarvoor ondertussen de bouwvergunning verleend is.

Architectuur cosmetische kliniek

Het kavel ligt langs de A12 op een A-locatie. Het beeldkwaliteitsplan is duidelijk, het is een zichtlocatie, hier moet een eyecatcher komen, een landmark en rondom een krachtige uitstraling.

Het ontwerp is een combinatie van moderne strakke en organische architectuur aansluitend op het dna van het bedrijf. Een transparante gevel, een duidelijke grootse entree en een transparante inrichting zorgen samen voor de luxe uitstraling die gewenst is. De indeling van de plattegronden is volledig afgestemd op de gevels met transparante en gesloten delen. Daglicht en privacy op juiste plaats.

Er zal voornamelijk gebruik gemaakt worden van onderhoudsarme aluminium beplating en kozijnen.

Duurzame keuzes

Het pand is uiteraard gasloos en zal worden voorzien van aardwarmte in combinatie met PV panelen.
Op elke verdieping worden twee delen van de gevels uitgevoerd met vast groen dat bewaterd zal worden met een automatisch systeem dat regenwater opvangt.
Verder zal het parkeerterrein grotendeels uitgevoerd worden met groen parkeren en zullen er nieuwe bomen worden geplaatst. Een groene parking is ook een duurzame keuze, het bevordert de biodiversiteit boven en onder de grond, het is niet waterdicht en zorgt daarom ook voor regenwateropvang.
Op het parkeerterrein worden ook laadvoorzieningen geplaatst voor elektrische auto’s.

Laat u inspireren door onze andere bedrijfspanden.