Ruime landelijk moderne villa met zwembad in Bergschenhoek

Landelijk moderne villa in De Boomgaard

De voormalige boomgaard in Lansingerland bestaat uit verschillende ‘fruit’-hofjes, een benaming die aansluit bij de voorgaande bestemming. Met de realisatie van deze landelijk moderne villa is de ontwikkeling van de voormalige boomgaard compleet en heeft de benodigde beëindiging gekregen, welke we ook nog hebben mogen voorzien van een passende naam. Voor deze locatie hebben we eerst het bestemmingsplan gewijzigd voor de opdrachtgever, waarna we konden beginnen met het ontwerpproces.

Architectuur en materiaalgebruik

Deze schitterende woning heeft houten kozijnen en is voorzien van rieten daken.
De woonkamer heeft een eiken houten constructie. Achter de woonkamer die loodrecht op de overige bebouwing is gesitueerd ontstaat veel privacy waar zich het zwembad, voorzien van poolhouse, en de gym bevinden.
De separate garage en foto-studio passen binnen de stijl van de woning.
Door het toepassen van warme tinten is het een harmonieus geheel geworden.

De woning heeft biobased kenmerken en onderdelen, zoals de houten constructie in de woonkamer en de duurzame isolatie, een uitstekende thermisch isolerende schil voorzien van stucwerk.
Bij de aanleg van de tuin is er veel aandacht voor biodiversiteit door de waterpartijen, bomen, planten, insectenhotels.

De gebruiker heeft meerdere malen in het proces aangegeven dat ze versteld stonden dat het ontwerp zo goed aansloot bij hun wensen.
De bouw van het huis verliep helemaal volgens plan door Aannemingsbedrijf Van der Windt b.v.. Foto’s van de woning zijn gemaakt door Studio Suus.

Het wordt met recht ons droomhuis, met dank aan jullie prachtige ontwerp dat aan al onze wensen voldoet, ook nu het daadwerkelijk staat.

Familie Hooreman