Zorgappartementen op maat voor zorgaanbieder

Voor een zorgaanbieder is een 6-laagse toren met zorgappartementen, met 35m2 studio’s en gezamenlijke woonkamers, op maat ontworpen. Het gebouw maakt onderdeel uit van een projectplan van twee appartementengebouwen op maat ontworpen binnen het stedenbouwkundige plot.

Biophilic zorgappartementen

Het gebouw bestaat uit studio’s met veel glas en licht voor een optimaal contact met buiten. De gezamenlijke woonkamers verdeeld over het gebouw zijn voorzien van een riante buitenruimte met veel groen. Hier is vanuit het biophilic design principe ontworpen. Vanuit de woonkamer kunnen de toekomstige bewoners genieten van het groen buiten. Dit geeft verbinding met de natuur en draagt bij aan een positieve houding en welbevinden, verbeterde concentratie en minder stress.

Er zullen op diverse plaatsen regenwater gevoede vaste groenelementen aan de gevels worden gemonteerd. Het regenwater wordt opgevangen op het dak in bufferkratten. Het water stroomt via verborgen leidingen naar de balkons. Met dit intelligente systeem worden de planten het gehele jaar voorzien van water.

Architectuur woontorens

Het ontwerp van de appartementen is modern, passend binnen de omgeving. Het gaat om een 6- en 8- laagse woontoren, voorzien van grote balkons en groen.

In het ontwerp is rekening gehouden met flexibiliteit van de verdieping, plattegronden en constructies. Zo kunnen studio’s relatief eenvoudig samengevoegd worden tot 65m2 appartementen, mocht de (zorg)vraag in de toekomst veranderen.

Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van steen(strips) met composiet in houttint en veel glas.
Op diverse plekken komen vaste, zelfregulerende groenelementen voorzien van regenwater.