Bedrijfspand Engelsman Hoveniers met unieke houten delen Pijnacker

Een nieuw kantoor voor Engelsman Hoveniers, een vooruitstrevend hoveniersbedrijf, dat is natuurlijk een prachtige opgave.
Door overname van Van Ree Groenspecialisten moest er op deze locatie in Pijnacker-Nootdorp een nieuw bedrijfspand gerealiseerd worden.

De wens was een duurzaam, uniek, licht en ruim pand dat echt een visitekaartje is en waar je met een gerust hart klanten kunt ontvangen. Een pand en omgeving dat uitstraalt waar je voor staat. Maar ook een plek voor ontmoeting voor het eigen personeel. Ook moesten er enkele kantoorruimten komen.

Architectuur bedrijfspand

Het gebruik van natuurlijke materialen én de natuur inclusieve aanleg van de tuinen rondom staan centraal in dit ontwerp. Groen en natuur zowel binnen als buiten. Samen vormt het één geheel. Het ontwerpen met de natuur, de houten gevel, de bijenhotels, groen parkeren, laadpalen met vogelhuisjes, bomen en planten in het atrium zorgen voor connectie met de natuur zowel binnen als buiten. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen.

Materiaalgebruik en duurzaamheid

De keuze in materialen zorgt voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Het dak is voor een deel groen en de modernste technieken worden toegepast. Door middel van aluminium vliesgevels is een ‘kasgedeelte’ gecreëerd met blank aluminium geveldelen bij het atrium. Binnen is voor natuurlijke materialen gekozen. Het pand is ruimtelijk en is door de keuze van materialen echt eigen geworden, passend bij de identiteit van het bedrijf.

Karakteristieke houten delen

De stijlen aan de buitenzijde van het hoofdgebouw zijn van hout. De keuze voor verticale houten delen voor de gevel geven het pand een unieke en natuurlijke uitstraling. Extra bijzonder is het logo dat in deze gevel is uitgefreesd.
De schijngevel in de vorm van een schuur, bestaande uit dezelfde houten delen, accentueert aan de voorzijde de entree. Deze delen verwijzen naar de plek en vorm waar vroeger de schuur stond.
Bij binnenkomst ervaar je een unieke beleving. Het ruime atrium in combinatie met de vliesgevel zorgt voor veel licht binnen.

Er wordt gezorgd voor een eigentijdse, natuurlijke uitstraling door:

  • Houten trap en tribune;
  • Twee bomen in het atrium;
  • De gelamineerde houtenliggers;
  • Onbehandelde staalconstructie;
  • Cortenstalen balie en pantry;
  • De kleurkeuze voor de vliesgevels en vloeren.

Met elkaar hebben we een gaaf pand neergezet waar het prettig werken is en waar je prima klanten kunt ontvangen.