Moderne rietgedekte villa in boerderij stijl in Berkel en Rodenrijs

Wonen in een rietgedekte villa, op een schitterend perceel direct aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs ter plaatse van een voormalige boerderij. Via een gezamenlijk erf komt men bij de door ons ontworpen moderne versie van een boerderijwoning met een strak wit gestucte gevel op een stenen plint.

Houten accenten en strakke kozijnen

Verder kenmerkt de rietgedekte villa zich door de houten accenten op de strakke eenvoudige kozijnen en als lamellen bij de entree partij. Aan de andere kant van de gezamenlijke toegangsweg wordt het bijgebouw gerealiseerd voorzien van een loungeruimte, een berging en een mooie ruime carport. Op het dak liggen de PV panelen, perfect georiënteerd op het zuiden en op deze manier niet in conflict met de mooie rieten kap van de woning.

VR tour door de rietgedekte villa

Samen met onze opdrachtgever hebben wij gezocht naar een mooie balans in de plattegronden waarbij elke ruimte ook een connectie heeft met buiten. Middels onze bekende VR tour hebben wij gezamenlijk elke ruimte van de woning “doorgelopen” om zo al in het ontwerp stadium een goed beeld van ruimte en beleving te verkrijgen.

Samen met onze opdrachtgever hebben wij gezocht naar een mooie balans in de plattegronden waarbij elke ruimte ook een connectie heeft met buiten.