Verbouw exclusief Packard museum Bleiswijk

Onze opdrachtgever wil zijn voormalige productiehal voor snacks veranderen in een ‘museum’ voor zijn grote collectie oldtimers van het merk Packard. Een belangrijke wens is dat de collectie alleen op privé uitnodiging te bezichtigen is en dat de privacy ook gewaarborgd wordt wanneer er mensen langs het pand lopen. De ontwerpopgave bevatte dus niet alleen een nieuwe indeling van het pand maar ook een grondige restyle van de bestaande gevels.

Van bedrijf naar museum

Het gebouw staat op een bedrijventerrein achter een bestaande woning en ligt niet direct in het oog. Met slechts 1 direct benaderbare en in het oog springende gevel lag de uitdaging om juist hier voor de bezoeker de museumervaring te laten starten, nog voordat het pand betreden wordt. Daarom is de gevelbekleding uitgevoerd als aluminium kliklijsten met een houtlook. Dit project is het eerste in Zuid-Holland waar dit gevelsysteem wordt toegepast. De gevel en het dak zijn volledig opnieuw geïsoleerd. En voldoen aan de nieuwbouweisen wat betreft isolatiewaarden. Verder zijn de bestaande installaties vervangen door installaties met een beter energielabel.

De schuine kap is geheel voorzien van Leien. De gevel is afgewerkt met aluminium geveldelen voorzien van een houtprint. De kozijnen zijn uitgevoerd als aluminium kozijnen in een donkere kleur. De grote ramen zorgen voor goede lichtinval zodat de begane grond en de verdieping mooie lichte ruimtes geworden zijn. De ramen zijn voorzien van licht doorlatende spiegelfolie zodat de lichtopbrengst binnen weinig gereduceerd wordt en dat het zicht van buiten naar binnen beperkt is. Zo wordt de privacy gewaarborgd en de nieuwsgierigheid gewekt.