Moderne rietgedekte villa met landelijke elementen in Zevenhuizen

Deze moderne rietgedekte villa in Zevenhuizen is in aanbouw. Onze opdracht was een moderne rietgedekte villa ontwerpen met landelijke houten elementen. Een woning waarbij binnen en buiten met elkaar verbonden is, met een woonkeuken die in verbinding staat met tuin en terras.

Moderne rietgedekte villa

De woning is modern met stuc en aluminium en past mooi in de naastgelegen villawijk ‘De Eendragt’. Door riet en hout te combineren is de villa ook warm en gezellig. De gevelbekleding van het bijgebouw sluit mooi aan op de houten gevelvlakken (rabatdelen) van de woning. De bijzonder hoge plafonds in combinatie met de grote glaspartijen geven veel ruimte.

Toekomstgerichte woning

De wens was een woning met de mogelijkheid om gelijkvloers te wonen en de verbinding van woonkeuken met de tuin en terras. De woonkamer met zichtlijnen naar de omgeving. Door de techniek in de ruime kelder te situeren is het mogelijk om alle benodigde voorzieningen te realiseren op de begane grond (slaapkamer, badkamer, woonkamer, woonkeuken, bijkeuken) zodat de woning levensloopbestendig is. De woning is voorzien van een wtw-systeem, grondgebonden warmtepomp en zonnepanelen.

Materiaalgebruik villa

De villa is voorzien van een rieten kap.
De gevel is van stucwerk afgewisseld met verduurzaamd fins rabat met warme tinten van hout, metselwerk plint afgewerkt met een hardstenen spekband, aluminium kozijnen. Details zijn de horizontale lamellen in de voorgevel en de verticale lamellen in beide zijgevels, en het gebruik van de natuursteen strips in de voor en achtergevel.

De woning is modern met stuc en aluminium en past mooi in de naastgelegen villawijk. Door riet en hout te combineren is de villa ook warm en gezellig.