Landelijk moderne woning aan het water op De Eilanden in Bleiswijk

In Bleiswijk bij ‘De Eilanden’ hebben wij een landelijk moderne, rietgedekte vrijstaande woning ontworpen.

‘De Eilanden’

Deze woning is onderdeel van verschillende kavels op drie eilanden in het plan ‘De tuinen oost eilanden’. Hier is gelegenheid een woning te realiseren in een riante, groene setting. Er waren enkele regels aan dit project verbonden, die hadden de volgende bedoelingen:

  • Vrijheid om ideale woonhuis te kunnen realiseren
  • Woning moet profiteren van wonen op een eiland
  • Woning houdt in positie, grootte, vorm en uiterlijk rekening met buren
  • Woonwensen moeten op lange termijn ook voor andere bewoners dienstbaar zijn

Er werden natuurlijke materialen gewenst en gestreefd naar eenvoudige dakvormen voor een rustig straatbeeld. De woning voldoet aan al deze eisen en komt overeen met de uitgangspunten.

Architectuur

De woning op ‘De Eilanden’ kenmerkt zich door een enkele rieten kapvorm met grote overstekken en strakke donkere dakkapellen. Een hoogte accent wordt gecreëerd door een massieve schoorsteen. De woning kent witte gestucte gevels met een donkere plint. De gevel naar de buren is opgetrokken uit dezelfde donker steen als de schoorsteen. Dit geeft de woning aan deze zijde een robuuste uitstraling. De donkere houten kozijnen maken het geheel mooi af.

De woning staat op een hoek van het eiland en staat daarom aan drie zijde mooi vrij. Hierdoor is het een echte eyecatcher. Het materiaal gebruik is anders dan de andere woningen aan deze zijde van het eiland. Dit alles heeft geresulteerd in een mooi ontwerp aan het water waar fijn gewoond kan worden.

De woning op ‘De Eilanden’ kenmerkt zich door een enkele rieten kapvorm met grote overstekken en strakke donkere dakkapellen.