Houten woning in traditionele stijl met natuurlijke materialen in Rotterdam

Op een mooi kavel hebben we deze houten woning gerealiseerd die als hobbyruimte/werkplaats gebruikt zal worden. In de toekomst is er de mogelijkheid om het gebouw om te bouwen tot zorgwoning.

Architectuur houten woning

Het pand heeft een eigen karakter en past mooi in de landelijke omgeving van de Onderweg in Rotterdam.
De woning is met diverse soorten hout en natuurlijke materialen gerealiseerd. Hout is een circulaire grondstof, hierdoor is het een biobased woning geworden. Door de pen-en-gatverbindingen is het frame demontabel. Mocht de woning ooit gedemonteerd worden dan is het hout van het frame elders helemaal opnieuw te gebruiken.
De woning heeft aan de achterzijde een inpandige veranda met open houten constructie.
Er is gebruik gemaakt van Frans Eiken, dit is een robuuste houtsoort. Het hout is in het zicht aan de buitenzijde en binnenzijde, dit geeft een warme uitstraling en draagt bij aan het wooncomfort.

Realisatie woning

De houtconstructie in traditionele stijl, met pen-en-gatverbindingen, is in samenwerking met de firma Eyckenhout gerealiseerd. Eyckenhout heeft de ruwbouw van de eikenhouten constructie gemodelleerd en geplaatst.

Aannemingsbedrijf van Ommeren heeft de ruwbouw van de woning verzorgd, de palen, fundering en begane grond vloer.

De opdrachtgever heeft zelf de afbouw samen met de aannemer verzorgd.

Een goed teamwerk heeft tot dit schitterende resultaat geleid. Tot volle tevredenheid van alle betrokkenen.

We hebben in het ontwerp- en bouwproces van onze woonschuur de samenwerking met Houweling als goed en doortastend ervaren. Ze luisteren goed naar je bij de briefing, het is een professionele partij.

Familie Kleijwegt