Landelijke woning aansluitend bij bestaande loods

Op een kavel in Lansingerland wordt een bestaande woning gesloopt, hier hebben we een ontwerp voor een nieuwe woning gemaakt die aansluit bij de bestaande loods.

Locatie en stijl van de woning

De woning komt op een prachtige, landelijke locatie van waaruit straks optimaal genoten kan worden van het uitzicht op de polder, langs de ‘Lange Tocht’ tot aan de Rotte. Met het oog op het gebruik straks is er goed nagedacht over privacy en diverse zichtlijnen naar de omgeving. Het wordt een mix van landelijke architectuur en hotel chique, totaal wordt het één geheel met de bestaande loods.

Kenmerkend is de kaprichting van de nieuwe woning. Deze is tegen de verwachting in maar tot volle tevredenheid van de opdrachtgever 90 graden gedraaid ten opzichte van de bestaande woning. Zo heeft men straks het mooiste uitzicht op de polder.

Duurzaamheid en materiaalgebruik

Deze duurzame woning wordt voorzien van triple glas. De grote overstekken en de lamellen houden de warmte buiten in de zomer.
Op de bestaande  loods komen PV-panelen.

De kleuren van de woning zijn afgestemd op de bestaande loods.
Er is gekozen voor aluminium kozijnen, het zinken dak wordt gedeeltelijk voorzien van keramische pannen.

Extra leuk om te melden is dat onze opdrachtgever al over de eerste schetsen gelijk erg enthousiast was. De gemeente ging ook meteen akkoord met een kleine afwijking op het bestemmingsplan.

De kaprichting is tegen de verwachting in gedraaid, voor een nog beter uitzicht op de polder.