Duurzame woning met unieke uitstraling in villawijk Rotterdam

Op verzoek van onze opdrachtgever hebben wij een stoere, harmonieuze maar tegelijkertijd ook speelse woning ontworpen. De bestaande woning is vervangen door deze moderne, unieke woning, gelegen aan het water in een villawijk in Rotterdam.

Unieke uitstraling

De strakke witte gevel in combinatie met de donkere lamellen en kozijnen geven de villa een unieke uitstraling. Naast de entree bevind zich een geïntegreerde garage, die tevens als privacy element dient. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een ruime veranda welke gedeeltelijk ‘open’ kan worden gezet middels een lamellen dak. De tuin is gelegen aan het water en ontworpen door Martin Veltkamp Tuinen. Hier kan heerlijk van de ondergaande zon worden genoten.

Materiaalgebruik en duurzaamheid

Deze unieke moderne woning is voorzien van een rieten kap en stucwerk gevels. Het stucwerk in combinatie met de mee ontworpen gevel-lamellen geven de woning een stoere, moderne en speelse uitstraling. De villa is voorzien van een warmtepomp, pv-panelen, een gebalanceerde ventilatie en heeft een epc van 0,4. De platte daken zijn voorzien van een vrijwel onderhoudsvrij sedum-dak waarmee het geluid van regen en hagel wordt gedempt. In de winter houdt de sedum-laag de warmte vast en in de zomer creëert het een verkoelend effect.

De strakke witte gevel in combinatie met de donkere lamellen en kozijnen geven de villa een unieke uitstraling.