Uitbreiding loods van Aspenal in Rotterdam Europoort

Voor Aspenal B.V. in Rotterdam-Europoort hebben we een uitbreiding van een loods gerealiseerd. Aspenal is onderdeel van ITT Service Centre in Rotterdam, Europoort, waar ook Kees in ’t Veen Tanktransporten BV onderdeel van is.

De vraag was een functioneel gebouw te realiseren met ruime kantoorvoorziening, magazijn en kantine. Het pand is voorzien van overheaddeuren en industrielift.

Bijzonderheden vormgeving, materiaalgebruik en duurzaamheid

  • De vormgeving is afgestemd op het industriële karakter van het terrein en de overige gebouwen. Veel lichttoetreding middels grote glasoppervlakten. Het gebouw heeft een overhangende luifel.
  • De ruimten voor werkplaatspersoneel zijn separaat vormgegeven en ontsloten ten opzichte van ruimten voor bezoek en kantoorpersoneel. Dit komt de functionaliteit en het gebruik ten goede.
  • Er is gekozen voor onderhoudsarme aluminium kozijnen, volkern gevelbeplating en geprofileerde staalplaat.
  • Het gebouw is voorzien van een warmtepompinstallatie, lage temperatuurverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Een groot deel van het dak zal nog worden voorzien van PV-panelen.

Dit plan is het eerst voltooide plan in een reeks van plannen voor industriële bouwwerken voor de Kees in ’t Veen Groep.