Huiselijk NOM zorgpaviljoen in Waddinxveen

We hebben op een locatie in Waddinxveen ons zorgconcept vertaald naar een zorgpaviljoen.

Architectuur zorgpaviljoen

Het ontwerp is een mix van diverse stijlen die op een eigentijdse manier zijn gecombineerd. Er zijn elementen van de traditionele, industriële en moderne architectuur te herkennen. De configuratie van het gebouw is met moderne uitgangspunten tot stand gekomen bij zijn berust op het uitzicht en contact met de natuur.

Het zorgpaviljoen is voorzien van huiselijke kenmerken:

  • Loggia’s voor de persoonlijke buitenruimte;
  • Subtiele schuine daken;
  • Warme materialen;
  • Fijne detaillering;
  • Groene elementen op en rondom het gebouw ter verbetering van de biodiversiteit.

Het gebouw is opgebouwd uit drie onderdelen die bestaan uit twee vleugels met daarin de zorgstudio’s. Deze worden verbonden met een centraal gelegen volume, waarin alle gewenste voorzieningen zijn opgenomen. De bijzondere Y-vorm van het gebouw geeft het zorgpaviljoen karakter. Daarnaast draagt het bij aan een goed uitzicht vanuit de studio’s en een geborgen binnenplaats voor de bewoners.

Duurzaamheid en materiaalgebruik

Het gebouw is Nul Op de Meter (NOM), door de goede isolatie en installaties. Het gebouw maakt gebruik van zonnepanelen en groene daken, zodat energie wordt opgewekt en het dak relatief koel blijft. Er wordt gebruik gemaakt van rood steen (steenstrips) die op elke wijze geplaatst kan worden voor de gewenste detaillering. Dit materiaal wordt aangevuld met blank gelakt hout dat terugkeert in de centrale entree en de kozijnen. Een warm, zwartbruine kleur ondersteunt deze materialen en geeft accenten in de vorm van daktrimmen, hekwerken, penanten en luifels.