Zorgboerderij met veel aandacht voor de natuur

We hebben onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een zorgboerderij om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de maatschappij.

Architectuur zorgboerderij

Het gebouw heeft een unieke vorm aangepast aan de locatie. Het dak golft mee met het landschap. Centraal is de gezamenlijke ruimte met de hoofdentree waar alles samenkomt. Links en rechts hiervan zijn de woonruimten. De vorm van het gebouw omarmt de locatie en het buitenterrein met boerderij.

Door de mooie plek midden in de natuur is er veel glas gebruikt om echt het gevoel te hebben hier midden in te zitten. Het beleven van de buitenruimte is ook onderdeel van biophilic design wat we hier ook toepassen. Het publieke gedeelte van het gebouw heeft een open karakter, de privé verblijven zijn wat meer gesloten.

Alle woningen hebben ook een eigen buitenruimte.

Innovatie en duurzaamheid

De zorgboerderij wordt volledig energieneutraal opgezet zodat het perfect past binnen de landelijke omgeving.

Bij het ontwerp van deze boerderij zijn we van houtbouw uitgegaan. De buitenkant is afgewerkt met hout, maar ook binnen zijn er veel houten details en is de houten constructie zichtbaar gelaten.

De zorgboerderij krijgt groene daken voor regenwateropvang, dit werkt verkoelend en ontlast het riool.

Ontwerp op maat voor de zorg

Wij hebben gekeken naar de zorgbehoeften van de cliënten en dit kunnen toepassen in ons ontwerp. Zodat de zorgvraag aansluit op het ontwerp.

Onderscheidend ten opzichte van andere ontwerpen zijn de toegevoegde thema’s natuurbeleving, gezondheid, sport en educatie in het ontwerp.

Wij hebben hart voor de zorg en denken graag met u mee bij uw bouwplannen.