Ruime woning met serre en overdekte tuinkamer in Pijnacker

Voor een landelijk kavel in de Groene Hoeve hebben we deze vrijstaande woning met Belgische en Kempische stijlkenmerken ontworpen. De Groene Hoeve aan de Oude Leede in Pijnacker is een ensemble van landelijk gelegen vrijstaande woningen.

Stijl van de woning

De woning is eclectisch vormgegeven en heeft Belgische en Kempische stijlkenmerken.
Door middel van natuurstenen omlijstingen zijn de grote entreepartij en de kozijnen in de kopgevels geaccentueerd. Hiermee krijgt de woning statuur.
Het metselwerk geeft de gewenste klassieke verouderde uitstraling aan de woning.

Materiaalgebruik

Door toepassing van een grondgebonden warmtepompsysteem en PV-panelen is de woning energieneutraal gemaakt.

Het metselwerk van de gevels bestaat uit een zorgvuldige menging van paepestenen en klampstenen, welke in kruisverband zijn gemetseld. Dit geeft de gewenste klassieke verouderde uitstraling aan de woning.

Het dak is voorzien van echte natuurleien.

De woning is voorzien van geprofileerde houten kozijnen met roedeverdeling. Daarentegen zijn de serre en achter-pui van minimalistisch vormgegeven aluminium kozijnen voorzien.

De terrasoverkapping is voorzien van lamelschermen en glas.

Op de begane grond van de woning krijgt iedere gewenste functie zijn eigen ruimte, wat resulteert in diverse afzonderlijke ruimtes in een overzichtelijke setting. De ruimtes zijn visueel en logistiek met elkaar zijn verbonden, waardoor een ruimtelijk geheel ontstaat.

De opdrachtgever is zeer tevreden met het ontwerp, de bouw van de woning is ondertussen gestart.

De woning heeft Belgische en Kempische stijlkenmerken. Het metselwerk in kruisverband geeft de gewenste klassieke uitstraling aan de woning.