Moderne dijkvilla met klassieke elementen in Berkel en Rodenrijs

Deze moderne dijkvilla met klassieke elementen heeft een dubbel terras, één overdekt en de ander op verdiepingsniveau.

Wensen opdrachtgever

De woning is gebouwd op de plek waar vroeger het ouderlijk huis van de opdrachtgever stond, een locatie met een persoonlijke geschiedenis. De ouderlijke woning voldeed niet meer aan de normen van deze tijd en is gesloopt. Door middel van een bestemmingsplanwijziging is de mogelijkheid gecreëerd een nieuwe duurzame woning te ontwerpen die op een andere mooie plek op het kavel richting de dijk gesitueerd is. De wens was een nieuwe woning met garage te realiseren, een fijne duurzame woning met een uitstraling die recht zou doen aan de geschiedenis van deze plek, zodat ook hier weer jaren met veel plezier gewoond kan worden. De familie is zeer tevreden over hun huis en woont er naar volle tevredenheid.

Ligging vrijstaande moderne dijkvilla

Deze villa staat prachtig in zijn omgeving. Vrijstaand, omringd door veel groen. Enorm veel vrije ruimte en toch privacy. Vanaf de hoofdweg lijkt het een bescheiden compacte bungalow. Pas aan de andere zijde is zichtbaar dat er nog een hele verdieping onder zit.

Kenmerken van deze moderne woning

De villa is uitgerust met een moderne installatie voorzien van warmtepomp, WTW en PV-panelen. Later is er gekozen om het aantal PV-panelen uit te breiden om meer energie op te wekken en de energiekosten omlaag te brengen. De kapvorm gaf niet veel mogelijkheid voor PV-panelen vandaar dat deze in het veld zijn gepositioneerd.

De woning staat op een hardstenen plint. Gevels zijn van wit stucwerk en aan de voorzijde van metselwerk met antraciet lange steen. De kozijnen zijn van aluminium in antraciet kleur, net als de vlakke pannen op het dak.

Uniek aan dit ontwerp is het terras. Deze is op de verdieping. Hierdoor is er op het maaiveld niveau de mogelijkheid om onder het terras te zitten.

Uniek aan dit ontwerp is het terras. Deze is op de verdieping. Hierdoor is er op het maaiveld niveau de mogelijkheid om onder het terras te zitten.