Autoschadebedrijf bedrijventerrein Oudeland Berkel en Rodenrijs

Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs komt een autoschadebedrijf, spuiterij en tank refurbishing. Het pand is modern vormgegeven en is voorzien van biobased materialen. Waar mogelijk is groen toegevoegd op het terrein, zoals hagen en bomen.

Materiaalgebruik en duurzaamheid

Het pand is voor een deel voorzien van biobased houten gevelbekleding en het dak is voor een groot deel voorzien van zonnepanelen. Op het terrein wordt gebruik gemaakt van open bestrating ten behoeve van parkeren en krijgen de parkeerplaatsen elektrische oplaadpunten. Verder is het pand voorzien van passieve zonwering door middel van aluminium lamellen. Op het terrein bevindt zich een groene wasplaats voor vrachtwagens.

Overige kenmerken van het pand:
– Staalconstructie met aluminium sandwichpanelen.
– Biobased houten gevelbekleding.
– Aluminium kozijnen en vliesgevel.

Ligging van het pand

Het pand diende stedenbouwkundig nabij de rooilijn te worden gesitueerd. Om aan de logisitieke eisen van het bedrijf te voldoen is op afstand van de voorgevel een tweede gevellijn opgetrokken, waardoor voldoende ruimte ontstaat voor het bedrijfsproces aangaande aanvoer van vrachtwagens en tanks. Hierdoor ontstaat een spannend gevelbeeld.

Het pand is opgedeeld in een ‘vuile zijde’ en ‘schone zijde’, waar de werkzaamheden plaatsvinden. Doormiddel van werkstraten, een proces vanaf voorzijde van het pand tot aan de achterzijde, worden de werkzaamheden aan de vrachtwagens en tanks uitgevoerd.
Tevreden opdrachtgever geholpen bij de aankoop van het kavel

Het plan is onderdeel van een winnende inschrijving voor de uit te geven bedrijfskavels van de gemeente Lansingerland.

Een prettige continuerende samenwerking met In ’t Veen Beheer. In ’t Veen Beheer is zeer tevreden met het resultaat. Als dank voor het mooie plan en het behaalde resultaat hebben we het succes samen met de opdrachtgever gevierd met een gezamenlijk etentje.