Duurzame moderne villa met zwembad in Pijnacker

Deze duurzame, moderne villa met separate garage en buitenzwembad ligt aan het water in Pijnacker. De villa heeft een prachtige uitstraling en valt op door zijn strakke en moderne architectuur met veel gevoel voor sfeer.

Duurzaam in energie

De villa is uitgerust met een moderne installatie voorzien van warmtepomp, WTW en PV-panelen. Er is gekozen voor groene daken wat de vrije groene ligging ook op de verdieping versterkt en daarbij ten goede komt aan het klimaat binnen. Voor in de zomersituatie is er een technische optie gekozen die het mogelijk maakt om de airco te laten samenwerken met het zwembad. De warmte van de woning wordt in het zwembad gepompt.

Modern ontwerp

De woning staat binnen het bestemmingsvlak vrij met aan drie zijden groen en water en een zijde vlak langs de weg. Dit gaf de nodige uitdagingen om de woning van veel licht en zichtlijnen te voorzien enerzijds en anderzijds voldoende (flexibele) privacy te bieden. De villa en garage hebben wit/antraciet stucwerk gevels met antraciet aluminium kozijnen voorzien van triple beglazing. Uniek in dit ontwerp is de gebogen triple beglazing glaspartij aan de achterzijde van de woning, volledig kozijnloos in het ontwerp gedetailleerd. De gevels, welke in de horizontale lijn zijn met kozijnen, zijn grijs gemaakt en terugliggend te opzichten van de witte delen. Dit zorgt voor het nog meer laten spreken van de gevel en een zwevend effect van de witte elementen. Ook de plint van de woning lijkt te zweven door de uitkragende vloerrand.

De ‘tuinkamer’ is voorzien van beweegbare glazen delen welke volledig kunnen worden weg geschoven. Het dak van de tuinkamer is voorzien van een beweegbaar lamellen dak. Dit alles maakt het mogelijk om, in een handomdraai, de tuinkamer volledig open te maken met het buiten. De houten automatisch bedienbare schuifbare lamellen aan de voorzijde verzachten de gevel strak langs de weg en dienen als flexibele oplossing om te spelen met zicht, licht en privacy.

Het bijgebouw is, ondanks dat het geheel los staat van de woning, compleet in stijl met de woning. Zowel in materiaal en kleurgebruik. De tuinmuur aan de voorzijde zorgt voor een verbinding tussen de woning en de garage. Het buiten zwembad heeft dezelfde stijl als de woning. Strak modern met veel delen weggewerkt om het minimalistisch te houden. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de wijze waarbij de zwembadafdekking is weggewerkt. Wanneer deze is weggerold is deze volledig onzichtbaar.

Interesse in onze villa’s? Lees hier meer.

Het ontwerp sloot exact aan bij onze wensen.

Familie Kouwenhoven