Skip to main content

Kom in contact

Heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Houweling Architecten
Hoekeindseweg 27 
2665 KA Bleiswijk

010–521 59 22
info@houweling-architecten.nl

Villa's

Optimaal genieten
van het leven

Bij Houweling Architecten zijn uw wensen leidend in het ontwerp. Samen met u creëren we een villa met de juiste uitstraling en sfeer. Een thuis met optimaal woongenot. 

Werkwijze

Stap voor stap

1. Kennismaking

Tijdens een vrijblijvende kennismaking luisteren we naar uw persoonlijke wensen. We stellen de juiste vragen en kijken met u naar locatie, budget, duurzaamheid, bouwstijl en planning. Dit is de basis van ons ontwerp voorstel.

2. Schetsontwerp

Zodra u akkoord bent met ons voorstel start de eerste ontwerpfase: het schetsontwerp. We ontwerpen de plattegronden en gevels volledig naar uw wensen. Dit ontwerp presenteren we aan u en leggen we alvast voor aan een stedenbouwkundige en/of welstandscommissie van de gemeente.

3. Voorlopig ontwerp

Na het schetsontwerp gaan we naar het voorlopig ontwerp. Dit is een ontwerp met 3D tekeningen van gevels, doorsneden, plattegronden en een situatietekening. Met realistische impressies presenteren we hoe uw toekomstige woning eruit komt te zien.

4. Definitief ontwerp

In de laatste ontwerpfase komen we tot een definitief ontwerp. Eventuele laatste aanpassingen worden verwerkt tot de perfecte versie. U krijgt de mogelijkheid alvast virtueel om en door uw nieuwe woning te lopen.

5. Bouwaanvraag

We dienen de bouwaanvraag met alle benodigde documenten in via het omgevingsloket. We monitoren de bouwaanvraag, onderhouden contacten met de gemeente en houden u op de hoogte van het definitief rondkomen van de aanvraag.

6. Bestektekeningen en aannemer

Zodra de bouwvergunning akkoord is zetten we de opdracht uit bij de aannemer met bestektekeningen en een technische omschrijving. We beschikken over langdurige relaties met aannemers en adviseren u om de aannemer te kiezen die het beste bij u past.

7. Uitvoering en oplevering

Na alle voorbereidingen kan de bouw starten. Wij begeleiden dit proces van begin tot eind. We zullen de bouw voor u constructief en esthetisch begeleiden en aanwezig zijn bij de oplevering. Hierna kan het genieten beginnen.

Vooraf had ik geen idee hoe het proces zou verlopen, maar Houweling Architecten begeleidde ons stap voor stap. Van locatie tot bouw waren ze betrokken en schakelden ze snel. Wij genieten nog elke dag van onze prachtige villa!

Ton Schrage | eigenaar

Ze nemen het hele proces uit handen.

EXPECT
MORE

Creatieve ontwerpen

Onze ontwerpen zijn zowel functioneel als spraakmakend en direct in de roos. Wij realiseren een ontwerp dat volledig aansluit bij uw behoeften en u verrast vanuit creativiteit.

Virtual Reality

We visualiseren uw wensen en brengen deze tot leven in een schetsplan, 3D-visualisatie en Virtual Reality. Zo ervaart u hoe uw nieuwe villa eruit komt te zien en weten wij het ontwerp tot in perfectie te verfijnen.

Relevant netwerk

Er is veel vraag en weinig aanbod in bouwkavels. Het kan daarom moeilijk zijn om de juiste bouwkavel te vinden. Wij beschikken over een relevant netwerk en een actueel overzicht van beschikbare kavels. 

Betrokken adviseurs

U kunt bij Houweling Architecten rekenen op betrokken adviseurs die u bij de hand nemen, ontzorgen en het project vlottrekken. Iedereen binnen ons team heeft ditzelfde doel voor ogen. 

Bouwkavels

Van bouwkavel
naar droomhuis

Wanneer u een unieke woning wilt laten bouwen, kiest u voor maatwerk bouwen op een vrije kavel. Of u nog een bouwkavel zoekt of al één op het oog heeft, wij begeleiden u in het hele proces. Van het zoeken tot aan het in gebruik nemen van een kavel.

Meer weten over onze onderscheidende aanpak?

Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Neem vrijblijvend contact met ons op of download alvast onze villa lookbook brochure.

Een uniek ontwerp dat
aansluit bij uw woonwensen?


Expertise  |  Projecten  |  Het bureau  |  De mensen  |  Bouwkavels  |  Vacatures  |  Blog  |  Contact