Rietgedekte villa aan de Groenzoom in Berkel en Rodenrijs

Op een schitterend kavel aan de Groenzoom in Berkel en Rodenrijs met een vrij uitzicht en rondom water, heeft de klant ons gevraagd een lichte landelijk moderne rietgedekte woning te ontwerpen die rondom uitzicht garandeert met privacy naar de weg.

Duurzaam en innovatief

De woning is voorzien van een grondgebonden warmtepomp, een WTW systeem en PV panelen. De kap met grote dakkapellen is volledig uitgevoerd in riet. De gevel is opgebouwd uit een isolatiesysteem dat voorzien is van stucwerk en ter plaatse van en plint met keramische steenstrips. De overgang tussen de steenstrips en het stucwerk is afgewerkt door een hardstenen spekband. Ook zijn er hardhouten kozijnen en luiken toegepast.

Het bijgebouw is voorzien van een rieten kap en de gevel is afgewerkt middels Western Red Cedar rabatdelen. De grote zwemvijver die in het verlengde van de ruime woonkeuken ligt is voorzien van een natuurlijk filter waardoor enorme installaties overbodig zijn.

Contact met elkaar

De wens was om diverse ruimten met verschillende functies slim te verbinden waardoor er een logische verbinding ontstaat tussen die ruimten. Of men nu in de woonkamer, de woonkeuken of de gameroom is, er kan altijd contact zijn met elkaar. Ook de slaapkamers op de verdieping hebben een speelse indeling met vrij uitzicht en een ruimtelijk gevoel met vides tot de nok. De wisselwerking tussen binnen en buiten, hoe de woning op het kavel ligt, maakt de woonbeleving compleet.

De wisselwerking tussen binnen en buiten maakt de woonbeleving compleet.