Duurzaam bedrijfspand voor Warmteservice Gouda

Warmteservice was op zoek naar een geschikte locatie in de regio Gouda voor het openen van een nieuw duurzaam pand. Mogelijkheden hiervoor werden gevonden in de aankoop van een bestaand pand aan de Hanzeweg te Gouda. De wens was om hier verschillende units in te maken waarvan er 1 zelf in gebruik werd genomen en de overige verhuurd zouden worden. We hebben dit traject van wijziging bestemmingsplan tot aan de oplevering mogen begeleiden.

Duurzaamheid en hergebruik

Van het bestaande pand zijn alleen de staalconstructie, begane grondvloer en verdiepingsvloer gespaard. Ondanks dat er gebruik is gemaakt van de bestaande constructie, is het een modern, duurzaam en eigentijds pand. Het is echt een blikvanger voor het bedrijventerrein. De wens was om op het dak zonnepanelen te plaatsen. Uiteindelijk kon i.v.m. de bestaande constructie niet het gehele dak vol gelegd worden. Koeling en verwarming gebeurt middels warmtepompen. Gevels bestaan uit sandwichpanelen met hoge isolatiewaarden en vliesgevels met triple beglazing. Er is gebruik gemaakt van hogere isolatiewaarden dan geëist volgens het bouwbesluit. De luifel is gerealiseerd d.m.v. aluminium sandwich beplating waardoor de glooiing mogelijk was.

Nieuwe vestiging

Warmteservice is blij met het energiezuinige pand en de gerealiseerde vestiging. Het is echt een visitekaartje. Het pand is nu in gebruik. Warmteservice heeft zelf een vestiging en de andere units zijn verhuurd aan andere bedrijven.