Zorgwoningen voor jongeren in Poortugaal

We hebben zorgwoningen gerealiseerd voor 15 jongeren, in opdracht van stichting Wish en woningbouwvereniging Poortugaal, gemeente Albrandswaard. Een complexe maar mooie opdracht.

De architectuur

We hebben gekozen voor een moderne stijl. Er is gebruik gemaakt van lichte en donkere kleuren. Voor de gevels is voor een verticale gevelbekleding gekozen, het metselwerk in antracietkleur en de dakpannen tevens een antracietkleur. De balkonbekleding geeft een mooi kleuraccent en is van gehard glas. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke herbruikbare materialen en het gebouw is duurzaam gebouwd. De platte daken zijn voorzien van een onderhoudsvrij sedumdak. De vormgeving is kleinschalig; de twee langere woonvormen worden door een lager tussengedeelte, voor algemeen gebruik, aan elkaar verbonden. De uitstekende gedeelten van de woonvorm zijn opgetrokken uit antraciet metselwerk en geven een mooi accent en benadrukken de hoofdvorm van de woonvoorziening. Het bijgebouw is geheel van natuurlijke materialen opgetrokken.

Zorgwoningen op een mooie locatie

De zorgwoningen staan op zichzelf in de omgeving en hebben een frisse uitstraling. Het is een prachtige ligging voor deze woonvoorziening; aan het water, dicht bij de winkels en ook voor de ouders goed bereikbaar.

Samenwerking

Deze woonvoorziening is geheel tot stand gekomen in samenwerking met het ouderinitiatief Stichting Wish, waarin alle ouders participeren, én in samenwerking met woningbouwvereniging Poortugaal. Door deze speciale samenwerking hebben we een prachtige woonvoorziening kunnen realiseren die naadloos past bij de gebruikers. De gebruikers zijn allemaal trots op hun woning, waar ze gedeeltelijk zelfstandig kunnen wonen en ook familie en/of vrienden kunnen ontvangen.

Blij dat mijn kind in deze woonvoorziening mag wonen, dat de kinderen trots en dankbaar zijn en dat wij dat als ouders mee mogen maken, dat is heel speciaal.