Expertise

Bedrijfspanden

Bedrijfspanden

Meerwaarde creëren op de werkvloer

Wij denken met u mee als architect én als ondernemer. Niet enkel vanuit het ontwerp, maar ook vanuit bedrijfsprocessen. Zo vormen we samen de optimale werkomgeving voor u en uw medewerkers.

Bedrijfspanden

Werkwijze

Stap voor stap

Tijdens een vrijblijvende kennismaking verplaatsen wij ons in uw onderneming en bespreken we uw wensen. We kijken naar bedrijfscultuur, routing, bedrijfsprocessen, locatie, duurzaamheid en planning. Dit is de basis van ons ontwerp voorstel.
Zodra u akkoord bent met ons voorstel start de eerste ontwerpfase: het schetsontwerp. We ontwerpen de plattegronden en gevels volledig naar uw wensen. Dit ontwerp presenteren we aan u en leggen we alvast voor aan een stedenbouwkundige en/of welstandscommissie van de gemeente.
Na het schetsontwerp gaan we naar het voorlopig ontwerp. Dit is een ontwerp met 3D tekeningen van gevels, doorsneden, plattegronden en een situatietekening. Ook de milieucategorie wordt meegenomen. Met realistische impressies laten we zien hoe uw pand eruit komt te zien.
In de laatste ontwerpfase komen we tot een definitief ontwerp. Eventuele laatste aanpassingen worden verwerkt tot de perfecte versie. U en uw medewerkers krijgen alvast de mogelijkheid om virtueel door uw nieuwe werkomgeving te lopen.
We dienen de bouwaanvraag met alle benodigde documenten in via het omgevingsloket. We monitoren de bouwaanvraag, onderhouden contacten met de gemeente en houden u op de hoogte van het definitief rondkomen van de aanvraag.
Zodra de bouwvergunning akkoord is zetten we de opdracht uit bij de aannemer met bestektekeningen en een technische omschrijving. We beschikken over langdurige relaties met aannemers en adviseren u om de aannemer te kiezen die het beste bij u past.
Na alle voorbereidingen kan de bouw starten. Wij begeleiden dit proces van begin tot eind. We zullen de bouw voor u constructief en esthetisch begeleiden en aanwezig zijn bij de oplevering. Hierna kan het genieten beginnen.
Onze visie

Houweling Architecten is in staat strategisch mee te denken over de indeling, dit door te vertalen naar de ruimte en zo interne processen te verbeteren. Ze luisteren goed en denken mee als ondernemer. Ik ben trots op het eindresultaat!

Peter Luijkx | Cosinta

Bouwkavels

Van bouwkavel naar uw bedrijfspand

Wanneer u op zoek bent naar de ultieme locatie voor uw bedrijfspand, dan kiest u voor maatwerk bouwen op een vrije kavel. Of u nog een bouwkavel zoekt of al één op het oog heeft, wij begeleiden u in het hele proces. Van het zoeken tot aan het in gebruik nemen van een kavel.

Bouwkavel naar droomplek

Expect more

Wet- en regelgeving

Bij de nieuwbouw of herontwikkeling van bedrijfspanden en kantoren komt veel kijken. Dankzij jarenlange ervaring én goede contacten met gemeenten kunnen we u hierin ontzorgen.

Vlekkenplan

Door te kijken naar uw bedrijfsprocessen kunnen we een overzicht maken hoe uw afdelingen ten opzichte van elkaar zijn gehuisvest. We adviseren u over de optimale indeling.

Duurzaam ontwerp

Door maatwerk te combineren met slimmer, sneller en duurzamer werken, maken we ontwerpen die inspelen op uw duurzaamheid wensen en de uitdagingen van onze samenleving.

Partner in bouw

Bij ons kunt u rekenen op een partner in de bouw. We denken commercieel mee als adviseur én architect en weten samen met u waarde toe te voegen aan de locatie en het gebouw.

Over ons

Meer dan een architectenbureau

We zijn meer dan een architectenbureau. We zijn betrokken adviseurs die u gedurende het hele proces ontzorgen en begeleiden. Onze specialisten nemen u bij de hand en trekken het project vlot. We brengen het ontwerp tot leven en verfijnen het samen tot het ultieme resultaat.

Meer dan een architectenbureau