Uitnodigende moderne Campershowroom in Berkel en Rodenrijs

Moderne campershowroom Camper Center Rotterdam

Op een mooi kavel op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs, gemeente Lansingerland, hebben we een uitnodigende, moderne campershowroom gerealiseerd.

Wensen van de klant

Onze opdracht was om binnen alle gestelde kaders een herkenbaar en uitnodigend ontwerp te maken, passend binnen het bedrijventerrein. Het moest een functioneel en eenvoudig ontwerp zijn, een pand met slechts één laag. De showroom heeft 2 functies, klanten ontvangen voor de campers die hier opgesteld staan en een klein deel kantoor.

Architectuur en materiaalgebruik

Door de totale kap richting de straat op te trekken ontstaat onder deze kap een interessante vormentaal in de gevel en de verbinding naar de kap. De grote luifel versterkt het uitnodigende karakter en versmelt binnen met buiten langs de transparante gevels. De buitenschil in een rustige donkere kleurtint aansluitend op de naastgelegen bebouwing, de binnenkant in een warme houttint. De grote glaspartijen geven het pand veel lichte. De staalconstructie is bekleed met sandwichpanelen, voor de overstekken zijn Trespa platen gebruikt. Het pand springt meteen in het oog door de bijzondere vorm en de grote overstekken.

Duurzaam ontwerp

Het pand wordt verwarmd door middel van een warmtepomp. Het platte dak is voorzien van PV-panelen en leveren de energie voor de warmtepompinstallatie.

Zonder Houweling Architecten was het nooit gelukt. Het is een plezierig bedrijf met adequaat personeel. Het resultaat is mooier dan wij ooit hadden kunnen voorstellen. Het is gewoon een 10 geworden.