Een gedurfd ontwerp op een schitterende locatie

Voor een schitterende locatie langs de A4 in Halsteren hebben wij dit gedurfde ontwerp van een bedrijfspand mogen maken voor onze opdrachtgever.
Gezien de locatie was een alzijdig hoogwaardig ontwerp uitgangspunt. Dit jaar zal de eerste paal worden geslagen voor dit mooie project.

Architectuur en duurzaamheid

Het gebouw kenmerkt zich door een combinatie van grote glazen raampartijen, een witte gevelbekleding en een zwarte plint, wat een dynamische wisselwerking geeft tussen de achterliggende ruimten en de uitstraling van het gebouw. De vorm van het gebouw wordt gedefinieerd door scherpe, hoekige lijnen en een overhangend dak dat uitsteekt over het water. Het volume zoekt aansluiting met de bestaande omgeving door in hoogte te variëren tussen voor en achterzijde, en sluit hiermee ook aan op het interne programma van eisen. Achter het schuine lijnenspel komt een verborgen dak waarop ca. 160 zonnepanelen zorgen voor groene energie.

De gevel aan de waterkant bevat een hoge raampartijen die zorgen voor overvloedig natuurlijk licht en een prachtig uitzicht vanuit het kantoor gedeelte. Gecombineerd met de industriehal is er circa 1900 m2 aan ruimte beschikbaar.

Achter het schuine lijnenspel komt een verborgen dak waarop ca. 160 zonnepanelen zorgen voor groene energie.