Landelijk moderne villa in plan Delfts Buiten in Delft

De wens van onze opdrachtgever was een landelijk moderne villa in plan Delfts Buiten, een woning met veel privacy en voldoende parkeerruimte. Een unieke woning, op maat gemaakt met een tijdloze architectuur passend in de omgeving. Het ontwerp is uniek in het plan Delfts Buiten. De opdrachtgever is zeer tevreden met hun nieuwe woning.

Kenmerken villa in plan Delfts Buiten

De villa met garage is onderdeel van 6 kavels in het Plan ‘Delfts Buiten’. De uitstraling en de positionering komen overeen met de uitgangspunten van het project.
Kenmerkend zijn het rietgedekte dak en de witte boeidelen die de kap ‘losmaakt’ van de onderliggende onderbouw. De overige delen, metselwerk en gevelbeplating zijn grijs en/of antraciet. Het geheel doet bijna als een ‘rotspartij’ aan en straalt stevigheid uit.
De schoorsteen in de voorgevel welke van de begane grond tot boven het dak reikt benadrukt dat.
Verder wordt er gewerkt met horizontale lijnen. Deze zijn terug te vinden in de lamellen, hardstenen spekband en in de gevelbeplating.
Om een zachter natuurlijker element toe te voegen zijn de kolommen en de voordeur in hout uitgevoerd.
In de achtergevel is veel glas toegepast, deze is ook voorzien van een overdekte buitenterras. De achtergevel en de linkerzijgevel zijn voorzien van wit stucwerk. Ook de achtergevel is voorzien van een schoorsteen welke als afvoer dient voor de buitenhaard.
De woning is voorzien van warmtepomp en PV-panelen.

De garage is onderdeel van het hoofdvolume en is daardoor ook geheel in stijl van de woning ontworpen. Verder is er een entreepoort mee ontworpen welke aansluit bij de rest van de woning.

De enorme tuin zorgt dat de woning mooi vrijstaat. Onzichtbaar is de kelder welke zich onder de woning bevindt.

Het ontwerp is uniek in het plan Delfts Buiten. De opdrachtgever is zeer tevreden met hun nieuwe woning.