Moderne riet gedekte gezinsvilla in Waddinxveen

Voor een prachtig kavel in Waddinxveen is een ontwerp gemaakt van een moderne riet gedekte villa.

Architectuur van de woning

De woning is ontworpen met zichtlijnen naar buiten, waardoor er continu contact is met de tuin. Dit draagt bij een prettige woonbeleving waarin binnen en buiten met elkaar zijn verbonden. Gelijk bij binnenkomst ervaar je de zichtlijnen vanuit een ruime entree via glazen deuren naar buiten. Daarnaast zijn er rondom de woning ook diverse overdekte terrassen om een groot deel van het jaar van het buitenleven te kunnen genieten.

Familiehuis

De wens van de opdrachtgever was een grote woonkeuken waar ze met het hele gezin samen kunnen komen. De ligging van de woonkeuken is aan de achterzijde voor gegarandeerd uitzicht naar de tuin met zwembad en met voldoende privacy naar de weg. Het bijgebouw is volledige in dezelfde stijl als de woning ontworpen en kijkt uit op het zwembad.

Materiaalgebruik

De wit gestucte gevel heeft rondom de villa een bakstenen plint met hardstenen dorpel, dit zorgt voor een mooi samenhangend geheel. De gevel details en constructieve elementen zijn uitgevoerd in hout, hierdoor krijgt de woning een natuurlijke uitstraling.

Rondom de woning zijn diverse overdekte terrassen om een groot deel van het jaar van het buitenleven te kunnen genieten.