Sluiswachterswoning aan de Rotte in Bleiswijk

Aan het Bleiswijkse Verlaat hebben wij van een oud huisje, dat in verval raakte, een sluiswachterswoning met boothuis gerealiseerd. Het is ontworpen als sluiswachterswoning zoals deze vroeger ook was ingericht. De woning hoort bij een monumentale sluis, die stamt uit 1774. In de woning is veel hout verwerkt, passend bij de sluis, het terras en boothuis zijn ook in de stijl en sfeer van de sluis gebouwd. Het is een mooie combinatie van sluis en woning geworden waar veel mensen even stoppen om te kijken.

Wonen aan het water

Op deze mooie locatie aan de Rotte wilde de klant een pareltje van Bleiswijk realiseren, voor nu en in de toekomst. Door de ligging aan de Rotte is Rotterdam per boot makkelijk te bereiken. De woning met boothuis is gasloos, heeft een warmtepomp en PU panelen. Het traditionele metselwerk, de houten luiken en aluminium kozijnen maken het een eigentijdse sluiswachterswoning. De luiken van de woning passen bij de traditionele sluisdeuren. De opdrachtgever geeft het resultaat een dikke negen.

De tuin is ontworpen door Jos van de Lindloof, tuin- en landschapsarchitect. Dit is gedaan in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland in de Krimpenerwaard en het recreatieschap Rottemeren.

Op deze mooie locatie aan de Rotte wilde de klant een pareltje van Bleiswijk realiseren, voor nu en in de toekomst. De opdrachtgever geeft het resultaat een dikke negen.