Skip to main content

Kom in contact

Heeft u een vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Houweling Architecten
Hoekeindseweg 27 
2665 KA Bleiswijk

010–521 59 22
info@houweling-architecten.nl

Bedrijfspanden

Meerwaarde
creëren
op de werkvloer

Wij denken met u mee als architect én als ondernemer. Niet enkel vanuit het ontwerp, maar ook vanuit bedrijfsprocessen. Zo vormen we samen de optimale werkomgeving voor u en uw medewerkers. 

Werkwijze

Stap voor stap

1. Kennismaking

Tijdens een vrijblijvende kennismaking verplaatsen wij ons in uw onderneming en bespreken we uw wensen. We kijken naar bedrijfscultuur, routing, bedrijfsprocessen, locatie, duurzaamheid en planning. Dit is de basis van ons ontwerp voorstel.

2. Schetsontwerp

Zodra u akkoord bent met ons voorstel start de eerste ontwerpfase: het schetsontwerp. We ontwerpen de plattegronden en gevels volledig naar uw wensen. Dit ontwerp presenteren we aan u en leggen we alvast voor aan een stedenbouwkundige en/of welstandscommissie van de gemeente.

3. Voorlopig ontwerp

Na het schetsontwerp gaan we naar het voorlopig ontwerp. Dit is een ontwerp met 3D tekeningen van gevels, doorsneden, plattegronden en een situatietekening. Ook de milieucategorie wordt meegenomen. Met realistische impressies laten we zien hoe uw pand eruit komt te zien.

4. Definitief ontwerp

In de laatste ontwerpfase komen we tot een definitief ontwerp. Eventuele laatste aanpassingen worden verwerkt tot de perfecte versie. U en uw medewekers krijgen alvast de mogelijkheid om virtueel door uw nieuwe werkomgeving te lopen.

5. Bouwaanvraag

We dienen de bouwaanvraag met alle benodigde documenten in via het omgevingsloket. We monitoren de bouwaanvraag, onderhouden contacten met de gemeente en houden u op de hoogte van het definitief rondkomen van de aanvraag.

6. Bestektekeningen en aannemer

Zodra de bouwvergunning akkoord is zetten we de opdracht uit bij de aannemer met bestektekeningen en een technische omschrijving. We beschikken over langdurige relaties met aannemers en adviseren u om de aannemer te kiezen die het beste bij u past.

7. Uitvoering en oplevering

Na alle voorbereidingen kan de bouw starten. Wij begeleiden dit proces van begin tot eind. We zullen de bouw voor u constructief en esthetisch begeleiden en aanwezig zijn bij de oplevering. Hierna kan het genieten beginnen.

Houweling Architecten is in staat strategisch mee te denken over de indeling, dit door te vertalen naar de ruimte en zo interne processen te verbeteren. Ze luisteren goed en denken mee als ondernemer. Ik ben trots op het eindresultaat!

Peter Luijkx | Cosinta

Ze denken mee als ondernemer.

EXPECT
MORE

Wet- en regelgeving

Bij de nieuwbouw of herontwikkeling van bedrijfspanden en kantoren komt veel kijken. Dankzij jarenlange ervaring én goede contacten met gemeenten kunnen we u hierin ontzorgen.

Vlekkenplan

Door te kijken naar uw bedrijfsprocessen kunnen we een overzicht maken hoe uw afdelingen ten opzichte van elkaar zijn gehuisvest. We adviseren u over de optimale indeling.

Duurzaam ontwerp

Door maatwerk te combineren met slimmer, sneller en duurzamer werken, maken we ontwerpen die inspelen op uw duurzaamheid wensen en de uitdagingen van onze samenleving.

Partner in bouw

Bij ons kunt u rekenen op een partner in de bouw. We denken commercieel mee als adviseur én architect en weten samen met u waarde toe te voegen aan de locatie en het gebouw.

Toekomstgericht

Het kantoor als
ontmoetingsplek

De ontwikkelingen in het bedrijfsleven gaan razendsnel. Zo zien we een toename in het flexibel werken en krijgen kantoren meer de rol van ontmoetingsplek. Wij nemen samen met u de tijd om te bepalen hoe u optimaal gebruik maakt van uw bedrijfspand.

Bouwkavels

Van bouwkavel
naar droomplek

Wanneer u op zoek bent naar de ultieme locatie voor uw bedrijfspand, dan kiest u voor maatwerk bouwen op een vrije kavel. Of u nog een bouwkavel zoekt of al één op het oog heeft, wij begeleiden u in het hele proces. Van het zoeken tot aan het in gebruik nemen van een kavel.

Meer weten over onze onderscheidende aanpak?

Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Neem vrijblijvend contact met ons op of download alvast onze bedrijfsbrochure.

Een bedrijfspand
dat meerwaarde creëert?


Expertise  |  Projecten  |  Het bureau  |  De mensen  |  Bouwkavels  |  Vacatures  |  Blog  |  Contact