Woningbouwproject met woningen en appartementen

We hebben een woningbouwproject ontworpen die geïntegreerd wordt in een bestaand stads- en dorpsgebied in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een kleinschalige nieuwbouwwijk van 37 woningen, rijwoningen en appartementen. Toekomstige bewoners wonen straks op een prachtige plek in een duurzame woning met uitzicht op de polder.

Duurzame ontwikkeling

De woningen worden voorzien van zonnepanelen en een luchtwarmtepomp op het dak voor minder geluidsoverlast.
Bewoners kunnen er straks ook parkeren op groene parkeerplaatsen die zorgen voor opvang van regenwater en verbetering van de biodiversiteit.

Er is een grote diversiteit aan woningen ontworpen. Zo zijn er rijwoningen voor starters, loft woningen, 2 onder 1 kap, sociale woningbouw en de levensloopbestendige appartementen met een groot terras aan het water.

Stijl van het woningbouwproject

Het is een kleinschalige woonwijk met een dorpse architectuur met moderne architectonische elementen. Er is gekozen voor traditioneel metselwerk met mooie doorlopende horizontale accenten die bijdragen aan de eenheid van het plan. rondom de ramen worden accentuerende moderne kaders aangebracht.
De houten bergingen bieden praktische opbergruimte en hebben een mooie natuurlijke uitstraling.

Er is extra aandacht voor groen, spelen en parkeren. Parkeren is naast de groene parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage gesitueerd. Zo blijft er meer ruimte voor openbaar groen. Door de verdiepte parkeerkelder is er een verbinding met het open landschap. Vanaf de straat is er een zichtlijn door de nieuwbouwwijk naar het achterliggende gebied.