Ontwikkelingen in VR

VR Bril

In 2019 zijn we bij Houweling begonnen met het gebruiken van een VR bril. Een nieuwe techniek die ons in de mogelijkheid stelt om onze opdrachtgevers virtueel door hun nieuwbouw of verbouw te laten lopen. Zowel de opdrachtgevers als wij zelf waren super enthousiast!

Niet veel later kregen wij de mogelijkheid om, door middel van nieuwe software, de virtuele wereld nog verder aan te kleden. Een 3D wereld is mooi maar alleen met bouwkundige onderdelen is deze vrij koud en hol. De aankleding zorgde ervoor, dat er direct sfeer werd ervaren van de mogelijke nieuwbouw. Voor klanten was nog beter te ervaren hoe de sfeer kan worden en door meubilair is beter de grootte van de ruimte te ervaren.

QR-codes delen

De nieuwe software biedt ons ook de mogelijkheid om een QR-code te genereren van de VR omgeving. Deze QR-code kunnen wij met onze opdrachtgevers delen. Met een simpele scan van de code is op bijvoorbeeld de telefoon of tablet de VR wereld ook buiten onze kantoormuren te bekijken en te delen met vrienden en familie. Zo kan de opdrachtgever de VR omgeving ook thuis beleven en dat was het afgelopen jaar met de beperkingen door corona een groot voordeel. Een voorbeeld van zo’n QR-code ziet u in dit bericht, als u deze scant kunt u een gedeelte van ons kantoor vanbinnen bekijken.

Samen VR beleven

Gelukkig is het weer mogelijk om u uit te nodigen bij ons op kantoor en kunt u de VR bril weer opzetten. Er ontbrak voor ons gevoel nog wel iets, namelijk het meegaan in de VR omgeving om onze opdrachtgever te vertellen over het ontwerp. Wanneer iemand de VR bril opzet wordt de virtuele wereld even zijn wereld en valt de rest er buiten.

De techniek heeft niet stil gestaan. Inmiddels zijn er draadloze VR brillen, dat geeft nog meer bewegingsvrijheid. En ook de mogelijkheden van meerdere brillen is verder uitgebreid. En in die laatste waren wij erg geïnteresseerd. Op dit moment zijn wij druk bezig met het bekijken van de mogelijkheden van meerdere VR brillen. Wij hopen binnenkort samen met u in het door ons bedachte ontwerp te stappen en ons verhaal erbij te vertellen.

Deze nieuwe ervaring voor onze opdrachtgevers en onszelf hopen wij snel met u te kunnen beleven.

Wilt u uw project ook in VR bekijken? Neem vrijblijvend contact op.

2023-10-17T15:56:37+02:00