Bijeenkomst directeurennetwerk over Werken, Leren en Innoveren

Hoe zorg je dat je als bedrijf ook na 50 jaar nog jong en fris blijft, creatief en eigentijds, vol energie en win je als team ook nog verschillende awards? Dit hebben we onlangs gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van het Directeurennetwerk van Ondernemend Lansingerland bij ons op kantoor.

Werken, Leren en Innoveren

De avond stond in het teken van het thema “Werken, Leren en Innoveren”. Na een welkom door de voorzitter van Ondernemend Lansingerland, Ivo Batenburg, heeft Jan Houweling het werken, leren en innoveren uitgelegd.
Vervolgens gaven Raymond, Esmee een Kim, een aantal jonge collega’s, een inkijkje hoe wij daar met veel enthousiasme invulling aan geven.
Ze hebben laten zien hoe je jarenlange ervaring overdraagt naar de volgende generatie en andersom hoe je de ervaren mensen meeneemt in hun enthousiasme en de nieuwste technieken van de jongere generatie.

Leren en werken implementeren in je bedrijf

Belangrijke vragen die tegenwoordig vaak van toepassing zijn binnen een organisatie zijn:
Hoe verbind je de jongere generatie aan je bedrijf?
Hoe zorg je ervoor dat jongeren ook niet weer snel uitvliegen?
Welke invloed heeft de jongere generatie op je bedrijf?

Wij werken veel met de combinatie van werken-leren, met stagiaires en studenten van de Academie van Bouwkunst, HBO en de TU.
Door de jonge en frisse kennis binnen het bedrijf blijven we innoveren. Dit heeft een zeer positieve uitwerking.

Ook de studieopgaven laten we (meestal voordat ze binnen de opleiding voor een jury worden gepresenteerd) eerst intern presenteren voor het eigen ontwerpteam, zodat iedereen profiteert van de nieuwste inzichten en ideeën vanuit de opleidingen. Echt een wisselwerking dus.
Wij denken dat de ontwerpopgaven niet alleen voor ons als architecten, maar voor iedere ondernemer interessant zijn om te zien. Maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, innovatie, nieuwe inzichten en technieken komen hierin naar boven.

Wij hebben daarom een aantal van onze studenten gevraagd om iets van hun werk te presenteren en bij Jonathan kon iedereen een VR tour meemaken.
Raymond had het over Bouwen met een positieve footprint. Is de wereld beter af met jouw gebouw? In 99,9% van de gevallen is het antwoord ‘Nee’. Toch kan het wel door te bouwen met een positieve footprint. Raymond laat in zijn studieproject zien hoe!
Esmee presenteerde Bewustwording van ons drinkwater. Dit project vertelt het verhaal van vroeger waar de manschappen sliepen in tijden van oorlog, maar waar het nu een geborgen plek biedt voor rust en ontmoeting en waar we kunnen open staan voor een nieuwe kijk op ons watersysteem.
Kim vertelde over het Houtbouw concept. Het realiseren van woningen voor starters, doorstromers en senioren in houten gebouwen welke CO2 opslaan.
Jonathan heeft laten zien hoe wij opdrachtgevers meenemen in een virtuele tour door het ontwerp dat we voor hen maken. Iedereen kon dit ook echt beleven in de VR tour.

De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel diner, verzorgd door J&K Catering.
Mooi om directeuren/ondernemers zo mee te nemen in onze manier van werken, leren en innoveren.

Een zeer geslaagde avond bij ons op kantoor voor het DGA-netwerk van Ondernemend Lansingerland.

2024-03-04T16:35:16+01:00