Concept hoogbouw in houtbouw

We werken al langer aan houtbouwconcepten en voegen daar nu ook een concept in hoogbouw aan toe. Het gebruik van duurzame materialen is de norm en nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet. Hoogbouw in houtbouw is zo’n nieuwe ontwikkeling.

Waarom hoogbouw

Er is een tekort aan woningen en weinig beschikbare bouwgrond, hoogbouw is hier een passende oplossing. Wij zoeken naar natuurlijke oplossingen voor hedendaagse problemen en zijn zo tot het hoogbouw concept in hout gekomen.

Bouwen binnen een grid

Het concept hoogbouw is volledig in hout gebouwd. Om dit materiaal zo efficiënt mogelijk te gebruiken wordt er gebouwd binnen een grid. Hierin kan op grote schaal in één keer geproduceerd worden en hoeft er niet over-gedimensioneerd te worden. Het geeft een structuur die op elke locatie toegepast kan worden en naar alle kanten kan uitbreiden.

Binnen deze structuur kunnen drie typologieën naar verschillende varianten in allerlei mogelijkheden geplaatst worden. Appartementen worden in verschillende groottes ontworpen en aangeboden aan verschillende doelgroepen, de starter, doorstromer en senior. Dit ter bevordering van de doorstroming. Voordeel is dat starters zo ook betaalbaar kunnen wonen en vitale senioren daarnaast genieten van kwalitatief goede woningen.

Door hoogbouw op meer verdichte plekken toe te passen kan er kwalitatief goed gewoond worden en blijft er meer ruimte over voor natuur.

Voordelen houtbouw

  • Houtbouw maakt gebruik van natuurlijke materialen met als resultaat wonen in een natuurlijke omgeving en een beter welzijn voor bewoners.
  • Hout is lichter dan beton, dit is een voordeel voor het transport en de bouwsnelheid.
  • Hout is goed voor de isolatie, gezondheid en heeft een lagere CO2 footprint.
2024-04-15T19:48:21+02:00