Waarom een cursus Construeren in Hout

De vraag naar duurzaam en natuurinclusief bouwen wordt steeds groter. Dit is een grote verschuiving in de bouwwereld de afgelopen jaren. Dat betekent ook dat wij als bureau op allerlei vlakken voor nieuwe uitdagingen staan. Daarbij is het van groot belang dat er kennis is van de diverse materialen en bouwmethoden.

Waarom een cursus Construeren in Hout

Hout is momenteel één van de belangrijkste materialen die worden ingezet om duurzaam te bouwen. Het gebruik van dit materiaal heeft behoorlijk wat impact op het esthetische en constructieve ontwerp. Om deze gevolgen al in een vroeg stadium in beeld te kunnen krijgen verdiepen wij ons in de achtergrond van dat materiaal. Dit doen we door middel van het volgen van diverse cursussen.

Zo heeft Kees Groenendijk, één van onze constructeurs, kortgeleden deelgenomen aan de cursus ‘Construeren in Hout’, georganiseerd door de Vereniging van Houtconstructeurs. Tijdens deze cursus zijn belangrijke onderwerpen aan de orde gekomen zoals trillingen, brandwerendheid en bouwen met CLT. Door middel van deze verdieping kunnen wij in een vroeg stadium de knelpunten zien en daar een goede oplossing voor zoeken.

Bent u geïnteresseerd in onze houtbouwconcepten?

2023-10-17T15:22:15+02:00