Ontwerpen met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence en Architectuur

In de wereld van de architectuur is het streven naar het verbeteren van de levenskwaliteit in de ruimste zin van het woord altijd beschouwd als een van de fundamentele verantwoordelijkheden van architecten.

Wij hebben een fantastisch creatief beroep, waarbij wij met elkaar mogen werken aan de wereld en levenskwaliteit om ons heen. Het begrip levenskwaliteit omvat veel aspecten, zoals toegankelijkheid, gezondheid, comfort, duurzaamheid en sociale interactie. Wij inventariseren de mogelijkheden en potentie en gaan op zoek naar de perfecte mix waarin alles samen kan komen. Dit vergt uiteraard veel onderzoek en juist hier, is onze gedachte, kan Artificial Intelligence (AI) een goede hulp zijn.

Ontwerpen met AI

Op basis van door ons opgegeven parameters en doelen kan AI bijvoorbeeld automatisch ontwerpalternatieven genereren. Dit kan variëren van diverse architectuurstudies op een locatie tot onderzoek naar optimalisatie van ruimten en duurzaamheid- en energie-efficiëntie. Het kan je in staat stellen om efficiënter, meer en uitgebreider onderzoek te doen, wat uiteindelijk kan leiden tot nog betere input waar wij met onze creativiteit weer mee aan de slag kunnen.

Wij zien dit proces met AI ook meer als dialoog. Wij geven input, krijgen respons en gaan daar weer mee aan de slag. Het is voor ons uiteraard ook nog een wereld van ontdekken en aftasten, maar onderkennen het mogelijke potentieel en zien het weer als een mooie aanvulling op ons werk.

We blijven experimenteren en ontdekken en houden u graag op de hoogte!

2023-11-02T11:54:25+01:00