Aftellen naar gouden jubileum van Houweling Architecten

Wat gaat de tijd snel, het lijkt alsof ons gouden jaar nog maar net begonnen is. Maar we gaan al bijna aftellen naar het jubileum.

We vinden het leuk om met onze volgers af en toe terug te blikken, maar ook vooruit te kijken en te laten zien wat we graag doen; Omgevingen creëren waar mensen optimaal wonen, werken of recreëren.

Een stukje geschiedenis

Houweling Architecten is in 1974 opgericht door Joop Houweling. Een pionier die met de modernste technieken omgevingen wist te realiseren van de hoogste kwaliteit. Iedereen in regio Lansingerland wist dat bouwwensen bij Houweling optimaal vormgegeven werden en de klant centraal stond. Ons bedrijf heeft zich in de jaren daarna ontwikkeld tot volwaardig architectenbureau met een team van architecten, ontwerpers, constructeurs en technische vakmensen.

In 2005 voegt zoon Jan Houweling zich bij ons bedrijf. Ons team werd specialistischer en onze bouwstijlen diverser: van klassieke woningen tot moderne kantoorgebouwen. Er werd een herkenbaar signatuur ontwikkeld dat staat voor verrassende ontwerpen met oog voor detail. Altijd passend bij de behoeften van de opdrachtgever. Innovatie bleef een belangrijk rol spelen binnen ons bedrijf. Zo werkten we als een van de eersten met 3D-modelleren en Virtual Reality om wensen van opdrachtgevers nog beter te visualiseren en tot leven te brengen. Wij creëerden ruimte voor beleving.

In 2019 nam Joop afscheid van ons bureau en kwam de koers volledig in handen van Jan. Ons team groeide verder en we werden steeds creatiever in onze realisaties. Wij wisten met onze betrokken begeleiding en unieke ontwerpen omgevingen te creëren waarin mensen ten volle genieten van het leven. Ook anno nu blijven wij ons als bureau ontwikkelen om het woon- en werkgenot van mensen te maximaliseren én om een positief verschil te maken voor de natuur door duurzaam te bouwen.

Award-winning architectenbureau

In de afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot het award-winning architectenbureau in Lansingerland.

U heeft bouwplannen, wilt duurzaam bouwen en zoekt een architect. Samen met u ontwerpen wij een uniek gebouw met de juiste uitstraling en sfeer. Een toekomstbestendige woonwijk, villa, bedrijfspand, publiek gebouw of zorgwoning, energiezuinig en duurzaam.

Duurzaamheid betekent voor ons ontwerpen voor mens, dier en planeet. In de eerste plaats willen we met onze projecten het welbevinden van de gebruikers vergroten door contact met de natuur volgens het biophilic design principe. Daarbij kijken we ook naar circulariteit en biodiversiteit.

Wij staan niet bekend om een bepaalde stijl maar realiseren unieke, duurzame ontwerpen door naar u te luisteren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak en krijg een goed advies van kavel tot bouw.

2024-05-07T13:59:30+02:00