Werken en leren bij Houweling Architecten

Werken en leren bij Houweling Architecten

Wij zijn erkend leerbedrijf en vinden het mooi om studenten de mogelijkheid te geven zich bij ons te ontwikkelen. We hebben regelmatig stagiaires in dienst maar ook studenten die bij ons werken en leren.

Raymond en Esmee studeren aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam, zij zijn begonnen aan de laatste jaren van hun studie. Zij hebben gekozen voor de master Architectuur. Hieronder vertellen zij meer over werken en leren bij ons op kantoor.

Raymond vertelt over zijn studie en werk

Hoi, ik ben Raymond Plat, student aan de Rotterdamse academie van Bouwkunst. Ik volg de master Architectuur, waarna ik mijzelf architect mag noemen. Daarnaast ben ik bij Houweling Architecten werkzaam als ontwerper en werk ik aan diverse uitdagende projecten waarin ik mijn creativiteit goed kan gebruiken.

Met mijn professie wil ik mooie gebouwen ontwerpen die goed functioneren en passen bij de eindgebruiker. Mijn passie ligt bij het ontwerpen van gebouwen die bijdragen aan een goed klimaat en een fijne leefomgeving voor mens en natuur.

Houweling Architecten faciliteert als erkend leerbedrijf het werk- en leerproces en maakt mijn ontwikkeling als ontwerper en architect mogelijk. De combinatie ‘werken en leren’ is uitdagend, maar ook erg gaaf om te doen. Mijn ervaring als professional in het werkveld groeit hierdoor exponentieel, omdat studie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Esmee stelt zichzelf voor

Mijn naam is Esmee van Beekhuizen, 28 jaar en woonachtig in Waddinxveen. Na mijn studie aan de kunstacademie ben ik de master Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst gaan volgen. De combinatie van werken en leren is uitdagend, maar ik doe het met ontzettend veel passie en plezier.

Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam bij Houweling Architecten. Ik werk samen met collega´s aan interessante projecten. De projecten zijn heel divers, van woningbouw tot kantoren en zorginstellingen. Wat ik mooi vind om te zien, is dat iedere collega zijn/haar eigen interesses en vakkundigheid kan toepassen en er een goed teamgevoel heerst.

De inzichten die ik op werk opdoe en wat ik op de studie leer zorgen ervoor dat ik een sterkere positie kan innemen als ontwerper en ik in staat ben om creatieve ideeën te bedenken.

Vanaf januari ga ik mijn afstudeerjaar in. Een spannende, maar mooie tijd. Hierna hoop ik mij architect te mogen noemen en mij verder te ontwikkelen door de werkervaring die ik bij Houweling architecten kan opdoen.

Zoek je een leuke baan?

Wil jij in een moderne, inspirerende omgeving werken aan een breed scala van projecten in de particuliere en zakelijke sector?
Wij zijn altijd geïnteresseerd in mensen die ons team kunnen versterken.

2023-10-17T15:31:32+02:00