Verbouw bedrijfspand tot Packard museum

Verbouw bedrijfspand tot Packard museum

  • Project header slider:
    • Project header images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project header images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project header images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project header images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project header images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
  • Project expertise tag: Publieke gebouwen
  • Project status headline: Gerealiseerd
  • Project locatie: Bleiswijk, gemeente Lansingerland
  • Project second slider:
    • Project second slider images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project second slider images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project second slider images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project second slider images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum
    • Project second slider images (subform): Verbouw bedrijfspand tot Packard museum

Dit bedrijfspand heeft in de loop van de jaren al diverse wijzigingen ondergaan waarvan wij het ontwerp hebben mogen maken.
In eerste instantie is de voormalige kippenschuur getransformeerd naar een bereidingshal van diverse snacks. Vanwege de groei van het bedrijf zijn er daarna diverse uitbreidingen gerealiseerd waarbij wij ook het ontwerp mochten verzorgen.

Uiteindelijk is het gehele bedrijf verhuisd en heeft de eigenaar het bedrijfspand gebruikt voor zijn collectie oldtimers. Deze auto’s zijn hoofdzakelijk van het merk Packard. Aangezien deze collectie steeds maar bleef uitbreiden had onze opdrachtgever de wens om ook de verdieping te gaan gebruiken voor de tentoonstelling van zijn auto’s. Daarnaast was er de wens om het bestaande uiterlijk van het pand te restylen waarbij duurzaamheid een belangrijke rol moest spelen.

De bestaande verdieping is gedeeltelijk voorzien van een ‘opbouw’. Voor de gevelafwerking is gebruik gemaakt van een aluminium gevelsysteem voorzien van een houtlook afwerking. Dit gevelsysteem had zijn primeur in Zuid-Holland bij dit project. Verder is het bestaande dak volledig geïsoleerd en voorzien van leien. Het gehele dak van de opbouw is voorzien van PV-panelen.

  • Hits: 302
Touch Library (Bibliotheek)

Touch Library (Bibliotheek)

  • Project header slider:
    • Project header images (subform): Touch Library (Bibliotheek)
    • Project header images (subform): Touch Library (Bibliotheek)
    • Project header images (subform): Touch Library (Bibliotheek)
    • Project header images (subform): Touch Library (Bibliotheek)
  • Project expertise tag: Publieke gebouwen
  • Project status headline: Ontwerpstudie
  • Project locatie: Lansingerland

De TouchLibrary (Bibliotheek) Lansingerland is geheel uitgerust met de (multi-)touch technologie, deze maakt een enorme ontwikkeling door in onze samenleving. Denk aan de touchscreens van computers, laptops en beamers op het werk, etc.

  • Hits: 128
Duurzaam paviljoen

Duurzaam paviljoen

  • Project header slider:
    • Project header images (subform): Duurzaam paviljoen
    • Project header images (subform): Duurzaam paviljoen
    • Project header images (subform): Duurzaam paviljoen
  • Project expertise tag: Publieke gebouwen
  • Project status headline: Ontwerpstudie
  • Project locatie: Stompwijk, gemeente Leidschendam-Voorburg

We hebben een prijsvraag gewonnen met het ontwerp van dit duurzame paviljoen op het Recreatief knooppunt 'De Drie Molens' te Stompwijk, gemeente Leidschendam-Voorburg.
De inschrijving van de prijsvraag is tot stand gekomen in samenwerking met een aannemer, landschapsarchitect en installateur. 

  • Hits: 84
Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda

Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda

  • Project header slider:
    • Project header images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project header images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project header images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project header images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
  • Project expertise tag: Publieke gebouwen
  • Project status headline: Gerealiseerd
  • Project locatie: Moordrecht, gemeente Zuidplas
  • Project second slider:
    • Project second slider images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project second slider images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project second slider images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda
    • Project second slider images (subform): Duurzaam depotgebouw gemeente Gouda

Op het Gouwepark in Moordrecht, gemeente Zuidplas, hebben we een depotgebouw voor de gemeente Gouda gerealiseerd. Het bouwvolume bestaat uit heldere gesloten vormen in combinatie met een transparant deel. De gevels geven het robuuste beschermende karakter voor de opgeslagen objecten weer en het transparante deel voor de administratieve functies. Het gebouw is helder van opzet en heeft een sprekend karakter. 

  • Hits: 81

Optimaal wonen, werken of recreëren?