Biophilic design toepassen in onze ontwerpen

Wat is biophilic design?

Biophilic design draait om contact met de natuur. Het direct of indirect opnemen van natuurlijke elementen in de bouw en het integreren van natuurlijke plekken waar mensen zich goed voelen. Biophilic design verbetert het algemeen welzijn, kan stress verminderen en creativiteit verbeteren.

Waarom biophilic design?

Maatregelen voor een energie-neutraal gebouw zijn zichtbaar in de portemonnee,
Maatregelen om circulair en CO2 based te ontwerpen zijn zichtbaar in berekeningen,
Biophilic design principes zijn voelbaar!

Biophilic Design gaat uit van de biologische band tussen de mens en de natuur die weer voelbaar wordt door het terugbrengen van elementen uit de natuurlijke wereld in de leefomgeving van de mens. Een wandeling door het bos, met je voeten in een stromend beekje zitten, kijken naar een zonsondergang, luisteren naar het gezang van vogels kunnen helpen om je beter te voelen. Zo heeft ook direct of indirect contact met de natuur binnen en buiten de (zorg)woning of het (kantoor)gebouw een positieve impact op de gezondheid.

Hoe passen wij deze vorm van design toe in onze ontwerpen?

Wij zijn we de zoektocht gestart om in elk project één of meer van de Biophilic design principes toe te passen.
Dit kan zijn direct contact met de natuur, indirect contact d.m.v. bijvoorbeeld materiaalgebruik, of het beleven van plaats en ruimte: beschutting, zichtlijnen e.d.
Uitgaande van de Biophilic Design principes is het vervolgens heel logisch om ook natuurinclusief, klimaatadatief en biobased te ontwerpen en te bouwen. Het maakt van duurzaam bouwen een beleving in plaats van alleen een rekensom!

Bent u benieuwd hoe biophilic design in uw project toegepast kan worden? Plan een vrijblijvende kennismaking.

2023-11-02T12:04:19+01:00