Landrijk Cottage fase 2, Ackerswoude, Pijnacker
Woningbouw projectmatig

Landrijk Cottage fase 2, Ackerswoude, Pijnacker

 

  • Project: Landrijk Cottage fase 2, herenhuizen, twee-onder-één-kap en vrijstaande villa's
  • Locatie: Ackerswoude, Pijnacker
  • Ontwerpjaar: 2015

 

Bijzonderheden

Het door ons ontworpen project Landrijk Cottage is een succes gebleken. Landrijk Cottage is een deelplan binnen de wijk Ackerswoude, een nieuwe woonwijk ten oosten van het centrum van Pijnacker, het is een ontwikkeling van Schouten in combinatie met ABB. We hebben hier vanaf fase 2 diverse woningen ontworpen in de karakteristieke cottage-stijl of landelijk moderne stijl. Het gaat om royale herenhuizen, twee-onder-één-kapvilla’s en vrijstaande villa’s.

De woningen in Landelijk Cottage stijl kenmerken zich door gebruik van opvallende details, metselwerk en keimwerk, helderheid in hoofd- en bijvormen en eenheid in verbijzonderingen en materialisatie. Dit zorgt voor een verrassend eigen karakter. Bij het ontwerpen van de plattegronden is het woongenot van de bewoners als uitgangspunt genomen.
Bij het ontwerp van de woningen is er in veel opzichten ook naar duurzaamheid gekeken. Alle woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen. Hiermee voldoen zij aan de actuele eisen voor nieuwbouw op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Naast zonnepanelen zijn de woningen ook voorzien van hoogwaardige warmte-isolatie in de gevel, begane grondvloer en de daken. Ook wordt er driedubbel isolerende beglazing, vloerverwarming, en een energiezuinige ventilatie toegepast. 

Landrijk Cottage Ackerswoude Pijnacker 5
Landrijk Cottage Ackerswoude Pijnacker 6
Landrijk Cottage Ackerswoude Pijnacker 7
Landrijk Cottage Ackerswoude Pijnacker 8