Studenten op kantoor
Nieuwe ontwikkelingen

Studeren en werken op ons kantoor

Wij zijn erkend leerbedrijf en werken als bureau altijd graag mee aan stages of studieprojecten, hier krijgen we ook veel aanvragen voor.
Helaas kunnen wij deze aanvragen niet allemaal positief beantwoorden, de stageplekken zijn bijna altijd bezet. Het is mooi om jonge mensen het vak van architect of bouwkundig tekenaar te laten zien en leren, nog mooier als ze daar zelf ook enthousiast van worden.

Op dit moment zijn Raymond Plat en Jonathan Wolters bij ons aan het werk, studenten van de Hogeschool Rotterdam en van de Academie van Bouwkunst Rotterdam. De een volgt een traject van werken-leren en de ander is stagiair architectuur, zij stellen zich graag aan u voor.

 

Personeel HA Social Media 2020 10 05
Studenten Bij HA Jonathan En Raymond

Raymond stelt zich voor:

Mijn naam is Raymond Plat en ik ben in maart 2020 gestart bij HA als stagiair architectuur. Ik ben student aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en wil me gedurende mijn master architectuur focussen op het samenbrengen van duurzaamheid en architectuur. Vragen die ik bijvoorbeeld tijdens het ontwerpproces wil beantwoorden zijn: “Hoe vertaal ik duurzaamheid naar het gebouw, zodat het gebouw een minimale impact heeft op de leefomgeving en hoe kan het gebouw op een circulaire wijze worden gerealiseerd?”

De wens om duurzamer te leven heb ik vanuit huis meegekregen. We moeten immers zuinig zijn met wat ons is gegeven. Ik ben daarom in 2014 gestart met mijn opleiding ‘Climate & Management’ (afgerond in 2018), waarbij ik me op de duurzaamheid in de gebouwde omgeving heb gefocust. In eerdere stages heb ik me gericht op thema’s, zoals het verbeteren van het stadklimaat, duurzaam bouwen en het verbeteren van de luchtkwaliteit rond verkeersaders.

Houweling Architecten spreekt me aan, omdat ze altijd bezig zijn met het ontwerpen van architectuur. Het team is gedreven en werkt op een prettige manier samen. Daarnaast merk ik dat ze willen innoveren en de ambitie voor duurzaam bouwen prominent aanwezig is. Binnen het team zal ik me vooral richten op de initiatieffase tot en met het definitief ontwerp. Ik vind het vooral leuk om concepten te bedenken en dit te vertalen naar een volwaardig plan.

In mijn vrije tijd ben ik actief met muziek bezig. Ik bespeel de basgitaar en repeteer wekelijks met mijn band om zoveel mogelijk eigen werk te creëren. Daarnaast vind ik het fijn om in de natuur te zijn. Dit geeft me rust en ontspanning.

Jonathan aan het woord:

Ik ben Jonathan Wolters. Momenteel volg ik een deeltijd opleiding bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam.

Bij Houweling Architecten ben ik bouwkundig tekenaar. Tijdens mijn stages van de afgelopen jaren heb ik veel geleerd op het gebied van architectuur en visualisatie. Daardoor mag ik nu ook vaak renders voor de website, 3d printjes en VR-rondleidingen maken. Iets wat ik op mijn bouwkunde opleiding niet heb geleerd, maar mij wel heel erg aanspreekt.

Het leuke aan het werken bij een architectenbureau vind ik dat een opdrachtgever met beginnende ideeën komt en dat deze dan uitgewerkt worden tot iets wat de klant aanspreekt en waar hij enthousiast van wordt.

In het 2e jaar van mijn vorige opleiding heb ik 10 weken bij een aannemer stage gelopen in de uitvoering. Vervolgens heb ik in mijn 3e jaar 20 weken stage gelopen bij Houweling Architecten en in het 4e jaar weer ongeveer 20 weken bij Houweling Architecten en nog 15 weken bij een aannemer in de werkvoorbereiding. Zo heb ik al veel in de praktijk kunnen leren.

Mijn hobby is wielrennen waarbij ik soms een gekke tocht maak van bijvoorbeeld 320 kilometer naar Duitsland op en neer in 1 dag.

Tags: blog