Zelfbouw Müllerpier Rotterdam gaat van start
Nieuwe ontwikkelingen

Zelfbouw Müllerpier Rotterdam start

Op de kop van de Müllerpier start deze maand de bouw van het zelfbouwproject Create@Müllerpier. Een prachtlocatie met 18 kavels aan de Nieuwe Maas die vrij uitzicht genieten over het water. 

2017 06 12 Start Bouw Mullerpier Create 1
2017 06 12 Start Bouw Mullerpier Create 2
2017 06 12 Start Bouw Mullerpier Create 3
Nieuwbouw Woning Mullerpier Rotterdam 4

Met vormgevingsregels opgesteld door ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw KCAP en vastgelegd in een ‘kavelpaspoort’ waaraan de ontwerpen zijn getoetst, kunnen de bewoners hun woning (laten) bouwen. Alle woningen worden in dezelfde baksteen uitgevoerd, terwijl bouwhoogtes, metselverbanden, kozijntypen en additionele materialen subtiel van elkaar verschillen. Dit resulteert aan de twee kadezijden in stenige gevelwanden waarin een autonoom spel van verspringende gevelopeningen levendigheid brengt. 

Bewoning voorjaar 2018
Bij de realisatie van Create@Müllerpier zijn 14 architecten betrokken waaronder ook Houweling Architecten. Deze maand starten de eigen aannemers van de 'zelfbouwers' met de bovenbouw op 18 kavels, nadat de gezamenlijke fundering afgerond is. De verwachting is dat de woningen in het voorjaar van 2018 gereed zijn. Rotterdam krijgt er een bijzondere woonplek aan het water bij, een aanwinst voor de rechter Maasoever. Nu nog een stuk grond, volgend jaar een gerealiseerd bouwproject op één van de meest prominente plekken van Rotterdam. Dé architectuurstad van Nederland.

Cre@te in beeld: Volg de bouw live via de webcam van het project Müllerpier Create

Tags: blog